euroland
Ліцей «Євроленд» » Новини » Ліцей "Євроленд" візьме участь у написанні радіодиктанту національної єдності

Ліцей "Євроленд" візьме участь у написанні радіодиктанту національної єдності


Ліцей "Євроленд" візьме участь у написанні радіодиктанту національної єдності

9 листопада о 10:00 відбудеться радіодиктант національної єдності. Співробітники та учні ліцею "Євроленд" візьмуть участь у його написанні.
Диктант транслюватимуть на загальнонаціональному телеканалі «UA: Перший» регіональних суспільних мовниках, ютуб-каналі «UA: Перший» та на фейсбук-сторінках Суспільне мовлення, «UA: Перший» і регіональних філій Суспільного. Традиційно радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях «Українського радіо» та радіо «Культура».
Автором тексту та читцем цьогорічного диктанту буде письменник Юрій Андрухович. До методичної роботи над радіодиктантом національної єдності долучиться Лариса Масенко - мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету "Києво-Могилянська академія" і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України.

Час для надсилання готового тексту - астрономічна доба.
Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн, паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001, Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.
Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуться.
Для зручності організатори підготували електронну форму для надсилання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Форму оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Тож, друзі, плануйте свій час, повторіть граматику та нові правила Нового правопису.